Filament Sakata 3D PLA Ingeo 3D850 - Gri 1.75 mm 500 g Mărește
Imaginile sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Fotografiile nu creează obligații contractuale.

Filament Sakata 3D PLA Ingeo 3D850 - Gri 1.75 mm 500 g

8000403015009

Produs nou

Filametul SAKATA 3D PLA 850 este potrivit pentru toate imprimantele 3D FDM/FFF. Acest filament are o rată de cristalizare rapidă și este capabil să dezvolte o rezistență la caldură îmbunătățită pentru obiectele 3D.

• Rezoluție înaltă, filament premium.

• Ușor de modelat, imprimat și gravat.

• Rigiditate mare și rată de contracție redusă.

More details

Acest produs nu mai este in stoc

$13.20
cu toate taxele incluse

Valabil în limita stocului disponibil

Prețul include costurile colectării, tratării și eliminării DEEE și DBAT

Informații

Filamentul SAKATA 3D PLA 850 este potrivit pentru toate imprimantele 3D FDM / FFF. Acest filament prezintă viteze de cristalizare rapide și este capabil să dezvolte o rezistență îmbunătățită la căldură pentru obiectele imprimate 3D. Filamentul SAKATA 3D PLA 850 are caracteristici excelente de imprimare 3D, precum detalii precise, aderență bună pe plăcile de imprimare, deformare redusă și miros redus. Fabricat în Spania de POLIMERSIA GLOBAL S.L

De la rezistența la impact la o amprentă scăzută asupra naturii, gama Ingeo PLA oferă un portofoliu inegalabil de avantaje pentru filamentul de imprimare 3D. Formulele de polimeri 3D850 și 3D870 au fost create special pentru fabricarea monofilamentului pentru imprimante 3D. Această gamă de materiale expune procesabilitate și imprimabilitate excelente, precum și o rezistență îmbunătățită la impact pentru piesele imprimate.

Monofilamentele realizate din PLA Ingeo au caracteristici de imprimare 3D notabile, precum detalii precise, aderență bună pe plăcile de imprimare (nu este necesară încălzirea), mai puțină deformare sau încrețire și miros scăzut (fără miros puternic sau unsuros în timpul imprimării). Aceste proprietăți fac această gamă de filamente să fie potrivită pentru imprimarea 3D folosind multe tipuri diferite de imprimante și pentru o gamă largă de aplicații de imprimare 3D.

Popularitatea PLA provine din faptul că este ușor de imprimat, nu provoacă mirosuri neplăcute și este ecologic. Cu toate acestea, filamentele PLA generice prezintă câteva neajunsuri: în termeni largi, filamentele PLA pe care le găsim cel mai frecvent pe piața de astăzi prezintă temperaturi de distorsiune scăzute, coeficienți mari de frecare și un indice scăzut al fluidității la topire.

Aceste atribute se traduc în obiecte 3D mai rigide și mai delicate, care sunt mai dificil de extrudat și mai ușor de fracturat. Pentru a depăși unele dintre problemele PLA și cu obiectivul de a îmbunătăți rezultatele imprimării 3D, NatureWorks, susținut de ani de experiență în industria polimerilor, a creat polimerul PLA Ingeo 3D850.

PLA 850. În primul rând, indicele fluidității la topire este mai mare decât la filamentul ABS. Un indice de fluiditate la topire ridicat înseamnă adesea un coeficient de frecare mai mic. Acest indice de fluiditate la topire ridicat prezintă astfel un avantaj, deoarece motoarele folosite pentru extrudare trebuie să facă mai puțin efort pentru a extruda aceeași lungime a filamentului (a imprima mai repede). De asemenea, un indice de debit de topire mai mare duce la o temperatură de funcționare a extruderului mai scăzută și la o uzură mai mică a pieselor. Un alt avantaj este scăderea probabilității de alunecare a angrenajului extruderului sau de exfoliere a filamentului când se produce contrapresiune la capul de imprimare 3D.

Atunci când privim o gamă mai largă de filamente de imprimantă 3D, este tipic să vedem materialele cu rezistență mare la impact dar care au rezistențe la tracțiune scăzută (sau invers). Graficul este prezentat mai jos (my3dmatter) ilustrează modul cum se compară diferitele filamente atunci când analizăm rezistența la tracțiune și rezistența la impact. Putem observa că există un compromis între rezistența la tracțiune și rezistența la impact și este rar să vedem filamente care prezintă proprietăți proprietăți bune pentru ambele caracteristici în același timp.

În continuare, să aruncăm o privire mai atentă asupra modulului de elasticitate la încovoiere al filamentului 850 (adică tendința materialelor de a se îndoi sub stres).

desc2.jpg

Deci, ce înseamnă un modul de elasticitate la încovoiere ridicat pentru imprimarea 3D?

Imprimarea structurilor lungi și subțiri va avea o mai mică deviere sau îndoire sub presiune, eliminând astfel nevoia de suporturi.

Una dintre cele mai mari probleme ale PLA este temperatura de deformare la căldură scăzută cunoscută și sub denumirea de HDT. HDT este temperatura la care un polimer sau plastic se va deforma sub presiune. Istoric, la imprimarea pieselor care necesită o rezistență ridicată la temperatură, ABS a fost cel mai bun material. În prezent, HDT-ul materialului 850 este de 144 °C, ceea ce înseamnă că va suferi o deformare minusculă (dacă există) sub această temperatură. În comparație cu ABS tipic și PLA cu valori HDT de 85 °C și respectiv 50 °C, rezistența la căldură este mult îmbunătățită.

Din perspectiva utilizării, filamentele realizate cu rășină 3D850 prezintă și alte îmbunătățiri, precum lipirea excelentă pe suprafețele de imprimare, un aspect care îmbunătățește semnificativ calitatea primului strat și minimizează riscul de deformare. În continuare, contracția pieselor în timpul imprimării și după imprimare este de asemenea inexistentă și practic nu emană miros în timpul extrudării.

În concluzie, 850 arată că un compromis între rezistența la tracțiune și impact poate fi evitat, permițând obținerea de obiecte imprimate din PLA foarte rezistente. Seria PLA Super Premium este proiectată pentru a oferi obiecte rezistente termic, analog cu ABS, dar fără dezavantajele lui.


Imprimarea 3D Printing cu Monofilament – Clasa de Căldură Înaltă

Aplicațiile Monofilamentului

IngeoTM 3D850 este un material dezvoltat pentru fabricarea monofilamentului pentru imprimare 3D. Acest material prezintă rate de cristalizare rapide și este capabil să dezvolte rezistența la căldură îmbunătățită pentru obiectele imprimate 3D. Acest polimer demonstrează cele mai bune performanțe în sistemele concepute pentru a îmbunătăți duritatea sau rezistența la căldură.

Monofilamentele realizate din polimer Ingeo 3D850 prezintă caracteristici excelente de imprimare 3D, precum detalii precise, aderență bună la plăcile de imprimare, mai puțină deformare sau încrețire și miros redus.

Proprietăți FiziceValoareUnitateMetoda ASTM
Gravitație Specifică 1.24 g/cc D792
MFR 7-9 g/10 min2 D1238
Vâscozitate Relativă3 4.0 D5225
Temperatura de Topire de Vârf 165-180 °C D3418
Temperatura de Tranziție Vitroasă 55-60 °C D3418

1 Proprietăți tipice pentru bare formate prin injecție; nu se consideră ca fiind specificații
2 210° C/2.16 kg 
3 Valoarea relativă măsurată la 1.0 g/dL în cloroform la 30°C
4 obiecte 3D imprimate / umplere 100% , călite la 110oC/15 min

Proprietăți Mecanice (cristaline)ValoareUnitateMetoda ASTM
Rezistența la Tracțiune cu Limita de Curgere  7,440 (51) psi (MPa) D638
Elongația la Tracțiune 3.31  % D638
Rezistența la Impact Izod 2.21 (118)  ft-lb/in (J/m) D256
Rezistența la Tracțiune 7,290 (50)  psi (MPa) D638
Modul de Elasticitate la Tracțiune 335,790 (2315) psi (MPa) D638
Temperatura de Deformare la Căldură 66 psi (0.45 MPa) 80-90 °C E2092
Clarity Opaque (în formă cristalină)
Profilul de Temperatură pentru Prelucrare
Temperatura de Topire 410°F  210°C
Temperatura de Imprimare 3D 190-230°C
Temperatura de Călire 80-130°C
Temperatura Patului de Imprimare Nu este necesar. (sau 50-70°C daca se dorește utilizarea unui pat încălzit pentru imprimare)

Recenzii

Scrie o recenzie

Filament Sakata 3D PLA Ingeo 3D850 - Gri 1.75 mm 500 g

Filament Sakata 3D PLA Ingeo 3D850 - Gri 1.75 mm 500 g

Filametul SAKATA 3D PLA 850 este potrivit pentru toate imprimantele 3D FDM/FFF. Acest filament are o rată de cristalizare rapidă și este capabil să dezvolte o rezistență la caldură îmbunătățită pentru obiectele 3D.

• Rezoluție înaltă, filament premium.

• Ușor de modelat, imprimat și gravat.

• Rigiditate mare și rată de contracție redusă.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat: